Қоғам

Қазақстанда шай саңырауқұлағынан сусын өндіріледі

CC0 / kelseysue2 / "Шай саңырауқұлағынан" сусын дайындау
Шай саңырауқұлағынан сусын дайындау - Sputnik Қазақстан
Жазылу
Павлодар ғалымдары шай саңырауқұлағын өнеркәсіптік өндіру технологиясын коммерцияландырды

АСТАНА, 17 қараша — Sputnik.  Бүгін үкіметтегі баспасөз конференциясында Павлодар мемлекеттік педагогикалық институтының ректоры Алтынбек Нұхұлы "Экспо-2017" халықаралық көрмесін өткізу кезінде шай саңырауқұлағын өнеркәсіптік өндіру жөніндегі ірі жоба коммерцияланғанын айтты, деп жазды Қазақстан премьер-министрінің сайты

Алтынбек Нұхұлының мәліметінше, институтта бірнеше жыл қатарынан "Шай саңырауқұлағының табиғи қалпы негізінде биологиялық байытылған өнімнің өнеркәсіптік өндіріс технологиясын жасау" жобасы іске асырылып жатыр.

Зертхана - Sputnik Қазақстан
Әлем
Ғалымдар қандай жеміс-жидектер қатерлі ісіктің алдын алатынын айтты
2017 жылдың 9 қазанында "Алтын Батыр Company" ЖШС тіркеу туралы куәлік алынды. Бұдан кейін ПМПИ аталған жобаны іске асыру бойынша Павлодар облысының "Крендель" ЖШС, "Мойылды" шипажайы" АҚ секілді кәсіпорындарымен 10-нан астам келісімшартқа қол қойды. Бұдан өзге, "Line Brew Bottlers" ЖШС алматылық компаниясымен келісім бар. Жақын арада отандық өндірістің салқындатқыш сусыны бөлшек сауда желісінде, бірінші кезекте Павлодар облысында сатылымға шығады.

Ректордың айтуынша, бұл жобадан түсетін нақты қайтарым бар.

"Келешекте басқа түрін шығаруды көздеп отырмыз: ол «Диабеттік Алтын батыр» деп аталатын болады және қант диабетімен ауыратын адамдарға арналады. Жалпы, бұл жобаның ғылым үшін маңызы зор деп ойлаймын", — деп сөзін түйіндеді А. Нұхұлы.


Жаңалықтар
0